Elk kind is bijzonder en ontwikkelt zich op zijn/haar eigen manier en snelheid.

Kinderfysiotherapie helpt daar waar de ontwikkeling  (even) moeilijk gaat.

 

Waarom kinderfysiotherapie?

Kinderen ontwikkelen zich door te bewegen en te spelen. Sommige kinderen hebben daarbij meer oefening nodig dan anderen. Dit kan een medische oorzaak hebben of duiden op een probleem in de ontwikkeling. Gelukkig is er vaak ook geen directe reden tot zorg en is letterlijk het spreekwoord ‘oefening baart kunst’ van toepassing. We begrijpen dan ook heel goed dat het voor jou als ouder of verzorger soms moeilijk is om vast te stellen of er een reden is om bijvoorbeeld een kinderfysiotherapeut in te schakelen. Weet dat bij twijfel je ons altijd kan bellen T. 053 436 67 66.

Om jou te ondersteunen vind je op onze site een uitgebreide lijst met signalen die op bewegings- en/of gezondheidsproblemen bij jouw kind kunnen duiden. Samen met jou en jouw kind gaan we hierover in gesprek, zodat we er samen voor zorgen dat het beter gaat. En jullie weer kunnen genieten van de dagelijkse dingen.

Omdat mee kunnen doen belangrijk is!

De behandeling

Voordat de behandeling van start gaat onderzoeken wij in overleg met jou en jouw kindKinderfysiotherapie in Enschede, de Lutte, Losser en Oldenzaal wat de onderliggende oorzaak kan zijn van de klachten. En gaan wij samen in gesprek om eventuele vragen en onzekerheden bij jou als ouder/verzorger weg te nemen.  Op deze wijze kunnen wij samen met jou, jouw kind en eventuele andere specialisten de beste behandeling voor jouw kind verzorgen. Hierbij vinden wij het van belang dat jouw kind zich geen patiënt voelt, zich veilig voelt en de ruimte heeft zichzelf te zijn.

Plezier maken samen staat tijdens de behandeling dan ook voorop! Immers wanneer je plezier hebt samen gaat het (aan)leren makkelijker.

De behandeling op school

Voor behandeling op school volgen wij te allen tijde het gedragsprotocol voor kinderfysiotherapeutischeOnze kinderfysiotherapeuten werken samen in: kinderteam Enschede, kinderteam Losser, Kinderteam Oldenzaal. behandeling op de basisschool. De belangrijkste uitgangspunten hierbij zijn:

  • Jij als ouder of verzorger neemt het initiatief voor kinderfysiotherapeutische ondersteuning voor jouw kind;
  • De (hulp)vraag van jouw kind vindt zijn directe oorsprong in vaardigheden die nodig zijn op school;
  • Of er zijn specifieke kindfactoren die een behandeling na schooltijd in ernstige mate belemmeren;

Op meerdere scholen in Enschede, de Lutte, Losser en Oldenzaal zijn onze kinderfysiotherapeuten op een vast moment in de week aanwezig om vrijblijvend te overleggen. Uiteraard kan je ons ook altijd bellen op T. 053 436 67 66.

Het gedragsprotocol inzien?

Kwaliteit

Alle kinderfysiotherapeuten zijn ingeschreven in het kwaliteitsregister Keurmerk Fysiotherapie en een aantal tevens bij het CKR (Centraal Kwaliteits Register – fysiotherapie) en de beroepsorganisatie Nederlandse Vereniging voor Fysiotherapie in de Kinder- en Jeugdgezondheidszorg (NVFK). Ook beschikken onze kinderfysiotherapeuten over een zogenaamde BIG registratie, oftewel registratie voor Beroepen in de Individuele Gezondheidszorg. Op deze wijze ben je als patiënt verzekerd van vakkundige zorg en zorgvuldige bewaking van de geleverde kwaliteit door een onafhankelijke partij.

Daarnaast volgen onze kinderfysiotherapeuten regelmatig vakgerichte cursussen om hun actuele kennisniveau op peil te houden.

Behandelaars voor Algemene kinderfysiotherapie

Edith Tiethof

Heeft u een vraag of wilt u een afspraak maken?

Samen zorgen wij ervoor dat het beter gaat

Neem contact op Contact

Samen zorgen wij ervoor dat het beter gaat