Spreken en bewegen leer je zo!

 

Voor peuters is bewegen spelen en spelen is leren. Peuters imiteren graag. Door ‘doen’ te combineren met taal leert een kind spelenderwijs. Vaak gaat de ontwikkeling van taal, spraak en beweging bij een kind vanzelf. Maar wat als dat even niet zo is en de ontwikkeling bij jouw kind anders verloopt? Dan kan de Toffe Peuterclub uitkomst bieden.

Wat is de Toffe Peuterclub?Toffe Peuterclub Het stimuleren van de ontwikkeling van taal, spraak en beweging

De Toffe Peuterclub is een lesprogramma voor peuters (tussen de 2-4 jaar) die wat extra stimulans kunnen gebruiken op het gebied van het ontwikkelen van  taal-, spraak en/of beweging. Zij worden in een kleine groep begeleid door twee professionele kindertherapeuten; een logopediste en kinderfysiotherapeute. Spelenderwijs oefenen zij samen met jouw kind het (aan)leren van diverse vaardigheden op het gebied van spreken en bewegen.

Het programma

In 10 lessen worden er 5 verschillende thema’s aangeboden, waarin bewegen en taal/spraak centraal staan. Met behulp van diverse materialen en activiteiten, zoals spelletjes in de kring, liedjes zingen en bewegen wordt hier vorm aan gegeven. Je kan hierbij denken aan hardlopen, rollen, klimmen, springen, evenwicht houden, gooien en vangen. Waarbij het spelelement en het leren van elkaar belangrijk zijn.

Deelname en vergoeding

De Toffe Peuterclub is bedoeld voor peuters van 2-4 jaar die moeite hebben met het ontwikkelen van bepaalde beweeg-, taal-/spreekvaardigheden. Dit is een basis voor deelname en volledige vergoeding door de zorgverzekeraar. Na een intake gesprek met jou als ouder/verzorger en een screening van je kind, wordt beoordeeld of de Peuterclub een bijdrage kan leveren aan de ontwikkeling van jouw kind.

Vragen?

Neemt gerust telefonisch contact op. Wij helpen je graag. T. 053 436 67 66

Aanmelden?

Dat kan je telefonisch doen of via e-mail.

 

Behandelaars voor De Toffe Peuterclub

Edith Tiethof

Heeft u een vraag of wilt u een afspraak maken?

Samen zorgen wij ervoor dat het beter gaat

Neem contact op Contact

Samen zorgen wij ervoor dat het beter gaat