Bewegen is gezond!

Elk kind is uniek en dat geldt zeker ook voor plezier hebben in bewegen. Niet elk kind heeft dit van nature en met de interessante hedendaagse verleidingen die o.a. social media biedt; komt het steeds vaker voor dat er te weinig wordt bewogen. Hierdoor kunnen op termijn verschillende gezondheidsklachten ontstaan als bijv. houdingsklachten of gewichtsproblematiek. Daarnaast is bewezen dat door een actieve levensstijl je je fitter voelt zowel van lichaam als geest.

Wat doet een leefstijlcoach?

Onze leefstijlcoaches maken bewegen leuk en ondersteunen jouw kind bij het oppakken van een actievere leefstijl. Er is aandacht voor voeding, beweging en motivatie (gedrag en gewoontes). Wanneer wenselijk kan er ook aandacht worden besteed aan het verliezen van gewicht. De belangrijkste doelstelling blijft; het begeleiden van jouw kind naar het zelfstandig handhaven van een actieve leefstijl en plezier beleven aan bewegen.

Onze leefstijlcoaches bieden o.a. het programma Cool 2B Fit (Oldenzaal) en SLIMkids (Enschede) aan. In deze programma’s ligt de nadruk op de begeleiding en ondersteuning van het gehele gezin naar een gezondere leefstijl en gezond gewicht. Dit programma valt onder de Gecombineerde Leefstijlinterventie (GLI), welke wordt vergoed uit de basiszorgverzekering en door de gemeente. Deze programma’s zijn erop gericht om jouw kind:

  • op een positieve manier te leren over zichzelf, zijn/haar gewoontes en wat gezond is
  • op een toegankelijke en positieve manier gewoontes te laten veranderen
  • plezier te laten ervaren in bewegen en het sporten leuk te gaan vinden
  • een betere conditie te laten ontwikkelen, zodat het sporten bijvoorbeeld bij een sportclub beter volgehouden kan worden (waardoor het ook leuker is)
  • te leren wat goed is voor jouw kind en wat hem/haar plezier geeft. Denk hierbij aan advies op het gebied van dagindeling, voeding, ontspanning, beweging en slaap
  • te leren hoe hij/zij passende keuzes maakt op een makkelijke manier
  • meer zelfvertrouwen te laten ontwikkelen
  • te leren een actieve en gezonde leefstijl vol te houden

Behandelaars voor Leefstijlcoaching

Edith Tiethof

Heeft u een vraag of wilt u een afspraak maken?

Samen zorgen wij ervoor dat het beter gaat

Neem contact op Contact

Samen zorgen wij ervoor dat het beter gaat