Waarom kinderergotherapie?

Kinderen leren door te doen, te spelen en te bewegen. Dit geldt ook voor het aanleren van de dagelijkse activiteiten. Vaak gaat dit met wat tijd en oefening vanzelf en soms hebben we een beetje hulp nodig. Dan kan kinderergotherapie uitkomst bieden!

Ergotherapie is gericht op het dagelijks leven van een kind. Doel van de therapie is om een kind te leren zelfstandig dingen te doen wat het nog niet goed genoeg of nog niet kan in de eigen ‘dagelijkse’ omgeving. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het aankleden, douchen, schrijven, maar bijvoorbeeld ook aan eten en drinken.

De handigheid voor het aanleren van de dagelijkse vaardigheden (de praxis) speelt hierbij een rol evenals de voorwaarden die een kind nodig heeft vanuit de motoriek en bij de verwerking van zintuigelijke prikkels (sensorische integratie). Omdat het dagelijks leven van kinderen sterk wordt bepaald door hun leeftijd, kent elke leeftijdsgroep zo zijn eigen aandachtspunten en leer uitdagingen.

Kinderergotherapie heeft als resultaat dat een kind meer zelf kan en waar nodig zijn/haar omgeving hieraan is aangepast.

Soms is het voor een kind belangrijk of prettig om individueel hulp te ontvangen. Voor andere kinderen is het juist leerzaam om in een gestructureerde situatie van andere kinderen te leren. Dan kan gekozen worden voor een groepscursus.

In overleg kan er ook op school, op de opvang of thuis behandeld worden. Wij proberen altijd in overleg met jou als ouder om de plezierigste omgeving voor jou en jouw kind te kiezen.

Onze partner(s)

Zelf! Kinderergo – locaties Enschede

ErgoStart – locaties Losser en Oldenzaal

 

Onze Ergotherapeuten zijn ingeschreven in het Kwaliteitsregister Paramedici.

Edith Tiethof

Heeft u een vraag of wilt u een afspraak maken?

Samen zorgen wij ervoor dat het beter gaat

Neem contact op Contact

Samen zorgen wij ervoor dat het beter gaat