Waarom kinderpodotherapie?

Onze voeten behoren tot de basis van ons lichaam. Dit maakt dat veel klachten; denk aan bijvoorbeeld rug- of heupklachten kunnen voortkomen uit een afwijkende voetstand. Een goede zorg voor onze voeten is daarom van belang.

Wanneer naar een Kinderpodotherapeut?

Wanneer jouw kind vaker struikelt dan andere kinderen, je het gevoel hebt dat de schoenen van jouw kind abnormaal slijten of jouw kind met enige regelmaat aangeeft pijn in de benen of voeten te hebben? Dan kan podotherapie uitkomst bieden.

De Kinderpodotherapeut kan samen met jou en jouw kind aan de hand van een aantal metingen en bijvoorbeeld een scan van de voeten; vaststellen of er wel of geen sprake is van een afwijkende voetstand.

Wat wij kunnen onderzoeken en behandelen:

  • stand van de benen (bijvoorbeeld X- of O-benen)
  • stand van de benen t.o.v. de voeten (bijvoorbeeld regelmatig door de enkel gaan kan een teken zijn van platvoeten)
  • afwikkeling van de voet (bijvoorbeeld overmatige of ongelijkmatige slijtage van de schoenen)
  • stand van de tenen (bijvoorbeeld hamer- of klauwtenen)
  • pijn of vermoeidheid in de benen of voeten (bijvoorbeeld hielpijn, deze (pijn)klacht komt regelmatig voor bij kinderen)
  • rug-, knie- of heupklachten

(Pijn-)klachten voorkomen?

Hoe eerder je begint met het actief corrigeren van de voeten en benen van jouw kind, wanneer daar reden toe is, hoe meer effect dit zal hebben op latere leeftijd. Wanneer jouw kind nog in de groei is, kan de Kinderpodotherapeut er voor zorgen dat de voeten gecorrigeerd worden. Wanneer de voet reeds volgroeit is, is dit moeilijk. Daarnaast kan een podotherapeutische zool pijnklachten bij jouw kind voorkomen.

Voor de ontwikkeling van een kindervoet zijn goede schoenen heel belangrijk. Het laten aanmeten van een kinderschoen door een vakkundige schoenenzaak of één van onze Podotherapeuten is in deze zeker te adviseren. Elke kindervoet vraagt immers om een andere pasvorm om de juiste stevigheid en ondersteuning te geven en deze in balans te brengen met de ruimte om de voet goed af te kunnen wikkelen.

Onze partner

Voetencentrum Wender, locaties Enschede Roombeek, Oldenzaal de Graven Es en Oldenzaal de Thij

 

Onze Podotherapeuten zijn ingeschreven in het Kwaliteitsregister Paramedici.

 

Edith Tiethof

Heeft u een vraag of wilt u een afspraak maken?

Samen zorgen wij ervoor dat het beter gaat

Neem contact op Contact

Samen zorgen wij ervoor dat het beter gaat