Kindervoeten maken een hele ontwikkeling door, ze zijn in de groei en daarom kwetsbaar. Mocht je het idee hebben dat jouw kind last heeft van zijn/haar voeten of valt je iets op aan de voeten van jouw kind? Dan ben je van harte welkom op het voetenspreekuur.

 

Wanneer naar het voetenspreekuur?

  • Wanneer jouw kind zichtbaar anders loopt dan andere kinderen
  • Wanneer jouw kind pijn heeft aan of in de voet, enkels, knieën of heupen
  • Wanneer je het idee hebt dat de voet(en)-, enkel- of kniestand van jouw kind anders is dan van andere kinderen
  • Wanneer jouw kind regelmatig valt of moeilijk loopt bijvoorbeeld sloft of sleept
  • Wanneer jouw kind veel op de tenen loopt
  • Wanneer jouw kind zijn/haar voeten ongelijk belast of niet goed afwikkelt. Dit kan je bijvoorbeeld zien wanneer de schoenen van jouw kind ongelijkmatig of overmatig slijten
  • Wanneer je vragen hebt omtrent het schoeisel en/of de zolen van de kinderschoen

Waarom het voetenspreekuur?

In de praktijk zien wij dat ouders van kinderen met bijvoorbeeld knieklachten. Regelmatig ook vragen hebben over bijvoorbeeld schoeisel ofVoetenspreekuur de ontwikkeling van de voeten van hun kind. Zodat zij los van elkaar, zowel een kinderfysiotherapeut als een podotherapeut bezoeken.

Om het voor jou als ouder zo toegankelijk mogelijk te maken en bovendien jouw kind de beste zorg te bieden, hebben wij; de kinderfysiotherapeuten van FITclinic en de kinderpodotherapeuten van Voetencentrum Wender, onze krachten gebundeld.

Tijdens het voetenspreekuur heb je een gesprek met beide kindertherapeuten en kijken wij samen naar de voeten van jouw kind. Op deze wijze hoeft jouw kind niet twee keer onderzocht te worden en kan je al jouw vragen direct stellen. Ook een eventueel vervolg, in de vorm van bijvoorbeeld kinderfysiotherapie en/of podotherapie, kan hierdoor beter op elkaar afgestemd worden.

Voor wie is het voetenspreekuur?

Het voetenspreekuur is er voor kinderen tussen de 3 en 14 jaar en hun ouder(s) of verzorger(s).

Wat is de inhoud van het voetenspreekuur?

Het doel van het spreekuur is de houding, de anatomie van de voet(en) en het bewegingspatroon van jouw kind te beoordelen. Afhankelijk van het resultaat van deze beoordeling kan een vervolg besproken worden.

Uiteraard is er tijdens het spreekuur alle ruimte om vragen te stellen en eventuele twijfel/zorg te bespreken.

Verwijzing en vergoeding

Je hebt geen verwijzing nodig voor het voetenspreekuur. Een bezoek aan het voetenspreekuur valt in principe onder de vergoeding vanuit jouw basiszorgverzekering.

Indien jouw kind een aanvullende behandeling nodig heeft van een kinderfysiotherapeut, wordt deze meestal vergoed tot 18 behandelingen per jaar. Indien jouw kind een aanvullende behandeling nodig heeft van een kinderpodotherapeut heb je hiervoor een aanvullende zorgverzekering nodig

Uiteraard kunnen wij dit samen met jou vaststellen.

Inschrijven?

Je kan je met jouw kind inschrijven voor het voetenspreekuur door te bellen met T. 053 436 67 66. Ook is het mogelijk om aan één van onze balies in te schrijven. Het is plezierig om jouw zorgpas bij de hand te hebben.

Het voetenspreekuur wordt in samenwerking met Voetencentrum Wender gegeven op onze locatie in:

Enschede RoombeekDe ontwikkeling van de kindervoet

Oldenzaal de Graven Es

 

Belangrijk!

Wanneer je ons voetenspreekuur bezoekt is het van belang dat jouw kind gedragen schoenen aan heeft en geen nieuwe. Zo kunnen wij met jou het beste beeld krijgen van de voeten en het looppatroon van jouw kind. Gemakkelijk zittende kleding is plezierig.

 

 

Behandelaars voor Voetenspreekuur

Edith Tiethof

Heeft u een vraag of wilt u een afspraak maken?

Samen zorgen wij ervoor dat het beter gaat

Neem contact op Contact

Samen zorgen wij ervoor dat het beter gaat