Onze kinderfysiotherapeuten werken intensief samen met andere zorgverleners in speciaal opgeleide kinderteams, onder de naam KIDSclinic. Deze kinderteams leveren zogenaamde multidisciplinaire zorg. Een voorbeeld van multidisciplinaire zorg is wanneer jouw kind zowel logopedie als kinderfysiotherapie ontvangt. Ook verzorgen de kinderteams gedurende het jaar verschillende multidisciplinaire groepscursussen/-behandelingen.

Waar vind je onze kinderteams?

Er zijn KIDSclinic kinderteams in Enschede, Losser en Oldenzaal. De zorgverleners in de teams werken zoveel mogelijk vanaf één KIDSclinic praktijk en zijn opgeleid voor het behandelen van kinderen in de leeftijd van 0 tot 18 jaar. Je vindt in onze kinderteams naast onze eigen kinderfysiotherapeuten bijvoorbeeld logopedistes, diëtistes, ergotherapeuten, kindercoaches, podotherapeuten en zorgverleners GGZ Kind & Jeugd.

De waarde van de KIDSclinic kinderteams

Bij welke zorgprofessional je ook binnenkomt, wij kijken altijd samen hoe wij jou en jouw kind het beste kunnen helpen. En welke behandelaars en disciplines nodig zijn om ervoor te zorgen dat het weer beter gaat. Juist doordat we met onze kinderteams veelal vanaf één locatie werken, kennen we elkaar goed en kan er effectief onderling worden doorverwezen en samengewerkt. Dit is niet alleen fijn voor ons, maar vooral ook fijn voor jou en jouw kind. Hij/zij kan zo op de vertrouwde locatie blijven met bekende gezichten.

Mocht jouw zoon of dochter baat hebben bij een multidisciplinaire aanpak, dan zullen wij de zorg zoveel mogelijk vanuit één behandelplan aanbieden. Dit zorgt ervoor dat de zorg voor jouw kind, onderling, goed op elkaar wordt afgestemd.

Net als bij onze kinderfysiotherapie staat tijdens een behandeling van één van onze KIDSclinic collega’s plezier maken voorop! Want we zijn er allemaal van overtuigd dat wanneer je plezier hebt samen, het (aan)leren makkelijker gaat.

Meer weten over onze kinderteams?